Eet jij je emoties weg?

Emotie-eten is een veel voorkomend probleem.

Je voelt je zielig en eten is jouw troost. Je hebt hard gewerkt en je bent moe, en eten is jouw beloning. Je bent boos en door te eten kom je tot rust. Welke emotie je ook hebt, voor jou zit de oplossing in eten. 

Eten is lekker

Er is niets mis met jezelf belonen met een stukje chocolade of een etentje bij dat heerlijke restaurant. Maar als eten een oplossing wordt voor al je emoties, dan wordt eten een probleem voor je gezondheid. Gezonde voeding is belangrijk voor een goede gezondheid. Een gezond gewicht is belangrijk voor je mobiliteit. En je mobiliteit is weer belangrijk voor je eigenwaarde. Je eigenwaarde is belangrijk voor je mentale gezondheid. En je mentale gezondheid zorgt voor dat ultieme geluksgevoel.

Afvallen lukt niet

Korte tijd een dieet volgen dat lukt je nog wel. Je kunt je emoties maar een korte tijd onderdrukken. Als je niet echt aanpakt waarom je het nodig vindt om bij emoties te eten, zul je nooit echt afvallen. Je vervalt dan snel weer in oude patronen. Daar zijn emoties gewoon te sterk voor. Daar ga je het van verliezen. Laat mij je helpen om boven water te krijgen waarom je eten als troost ervaart. Laat mij je leren hoe je ook op een andere manier naar emoties en eten kunt kijken. En troost kunt vinden zonder te moeten eten.

Laten we je emoties aanpakken om daarna dat gezonde gewicht te krijgen.

Eet jij je emotie weg? Denk jij dat jij een emotie-eter bent?